Köpvillkor

Köpvillkor

Mjällådalen. Foto: Monica Svensson

Prisuppgifter
Vi reserverar oss för prisändringar som beror på ändrade eller tillkommande skatter.Alla priser anges inklusive moms och avser försäljning i Sverige.

Leveranstid
Normalt skickas ditt brev eller paket samma dag (beställning före kl 10.00) eller dagen efter din beställning.
Vid förseningar meddelas du och vi håller dig underrättad fram till det att varorna är skickade. Meddela oss om du önskar varorna levererade extra snabbt. Snabbare leveranser kan påverka leveranspriset.

Fraktkostnad
Vi skickar din order på ett för dig så ekonomiskt fördelaktigt sätt som möjligt.
Fraktfritt på ordrar över 800 kronor. Obs! Gäller ej Svamphuset!
För beställning till utlandet gäller andra kostnader. Ta kontakt för exakt prisuppgift.

Moms på porto/frakt
Eftersom vi är momsredovisningsskyldiga måste vi redovisa in moms på allt vi säljer, även porto/frakt som vi köper momsfritt från Postnord. Därför blir priset på Skicka lätt (inköpspris 63 kr) med moms 78,75. För upp till 2 kg (inköpspris 95 kr) blir summan 118,75.
Mellanskillnaden, momsen, betalas till Skatteverket.

Betalning
Betalning sker via våra samarbetspartner Klarna AB (publ) för köp inom Sverige.
För köp till utlandet, betala via PayPal eller banköverföring, men fråga om fraktkostnaden först.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande erbjuds genom Klarna Checkout är kortbetalning, faktura, kontokredit och direktbetalning.
Läs mer om de olika betalsätten nedan:

Kortbetalning
Kortbetalning kan ske med Visa, MasterCard eller annat betalningskort som anges som alternativ vid betalningstillfället. Kortnummer, kortets giltighetstid, CVC-kod samt för vissa kort även 3D Secure-koden ska anges. Vi tar inte del av några kortuppgifter och alla transaktioner sker med säker teknologi (SSL). Kostnad för kortbetalning: 0 kr.

Fakturabetalning
Fakturabetalning med 14 dagars betalningsvillkor. Fakturan aktiveras vid leverans och skickas separat per e-post. Om du inte fått någon faktura per e-post, vänligen kontakta oss och kontrollera de e-postuppgifter du angett. En kreditupplysning görs men denna kontroll registreras inte i något register och är därför inte synlig för andra kreditgivare. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med 50 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Kostnad för fakturabetalning: 0 kr.

Delbetalning
Du kan även dela upp din betalning genom att välja betalningsalternativet Klarna konto i kassan. Det finns flera alternativ att välja på och du väljer själv det mest passande genom att klicka i önskad typ av delbetalning. Ingen uppläggningsavgift tillkommer i webshoppen. Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden betala hela den kvarvarande skulden. Alla köp du gör via Klarnas tjänst Klarna konto sammanställs på en månatlig kontofaktura. Betala lägst 50 kr/månad eller 1/24 av totalbeloppet. En uppläggningsavgift på 29 kr tillkommer. Årsränta f.n. 19,9%. Kontroll av kreditvärdighet görs och krävs för godkännande.

Direktbetalning
Är du Internetkund hos SEB, Handelsbanken, Swedbank eller Nordea kan vi erbjuda direktbetalning. Väljer du detta alternativet slussas du över till din bank och genomför köpet därifrån. När betalning är gjord kommer du tillbaka till svamp.se och får bekräftelse att betalning är utförd. Kostnad för direktbetalning: 0 kr.

Ångerrätt
Enligt lag har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du tagit emot varorna. Obs! Gäller ej Svamphuset!
Om du vill häva ditt köp måste du informera InforMedia HB för vidare instruktioner. Den oanvända varan måste returneras senast fjorton dagar efter att du har meddelat InforMedia HB.

Reklamationer
Om du får fel vara eller fel antal måste du meddela oss inom 10 dagar.
Varor som levererats fel eller som är behäftade med fel måste du returnera omedelbart efter att du meddelat oss, tillsammans med ev. följesedel.
Vid en eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

Returer
Returvaror ska packas väl. Du betalar frakten. Om det gäller en reklamation ersätter vi dig för kostnaden för returfrakten. Eventuell ersättningsleverans betalas av InforMedia HB.

Export
Vid samtliga leveranser till adressater utanför Sverige tillkommer förutom varuvärde och expeditionsavgift, eventuell tull och andra avgifter enligt mottagarlandets bestämmelser. Kunden är ansvarig för att vid varje beställningstillfälle skaffa kunskap om vilka bestämmelser som gäller vid import av InforMedia HB:s varor till det egna landet.

Varor som ej kan levereras
på grund av att leveransadressen är felaktigt angiven, kommer att debiteras för ny fraktkostnad.

Varor som är betalda och kommer i retur
och där vi inte kan nå beställaren inom två månader kommer att återtas av oss utan att ge kund ersättning. I de fall varor kommer i retur inom två månader från sändningsdatum, där vi kan nå kunden och kunden vill att vi ska skicka leveransen en gång till så kommer vi att debitera frakten även för den andra leveransen.

Internetbutikens innehåll skyddas av upphovsrättslagen.
Vi reserverar oss för fel i text och/eller bild.

Bollnäs 2019-01-19

Monica Svensson
Svampkonsulent
InforMedia Håkan och Monica Svensson Handelsbolag, org.nr. 916586-4241
Tel: 0278-168 04, mobil 073-539 16 31
E-post: monica@svamp.se

** FRI FRAKT I WEBSHOPEN FÖR ORDRAR ÖVER 800 KRONOR ** Avvisa