Mer om – Benoît Peyre

En hängiven mykofil

Jag träffade Benoît första gången 2008. Min make Håkan och Benoîts syster Bernadette insåg vid ett tillfälle när de träffades att Benoît och jag skulle trivas tillsammans. Ett möte ordnades i Bernadettes och hennes makes sommarhus i Harsa, men hans hem är i Brive i sydvästra Frankrike.

Benoît bläddrar i sin bok

Vi träffas varje höst, Benoît och jag. Jag guidar honom i någon trevlig skog och visar de svampar jag känner till. Han vill nämligen fotografera! Många dråpliga situationer uppstår när vi kommunicerar med varandra. Benoît anser inte att han kan prata engelska och jag anser definitivt inte att jag kan prata franska. Men på något vis gör vi oss förstådda i alla fall.

Benoît Peyre på Tjuvberget

Benoît Peyre, som kallar sig själv ”un mycophile”, är en utmärkt fotograf och författare. Han är mycket svampkunnig. Förutom skönlitteratur har han givit ut många s.k. Coffee Table Books och de handlar alla om svampar. Det är mycket påkostade böcker, flera av dem har lackade bilder, vilket resulterar i ett fantastiskt djup. Nu har han också producerat slipsar och paraplyer med sina bilder på.

Benoît Peyre i Majors Hage

Det är alltid en fröjd att göra Benoît sällskap i skogen och ibland upptäcker jag att jag känner igen någon av svampfruktkropparna i hans böcker.

– Jag var med när vi hittade den, tänker jag då!

** FRI FRAKT I WEBSHOPEN FÖR ORDRAR ÖVER 800 KRONOR ** Avvisa