Fullt i frysen?

Vore det inte lämpligt att kunna konservera även om du inte har någon plats över i skafferiet eller frysen?

 
Jag torkar så många olika varor jag bara kan; blåbär, svarta vinbär, äpplen, jordgubbar, lök, kryddörter o.s.v. Mest torkar jag förstås svamp eftersom jag är svampkonsulent och försöker att plocka så mycket som möjligt på höstarna.

 
Trä upp på tråd
Jag har också gått på de där råden att trä upp svampar på tråd och låta dem hänga och torka. Men jag har aldrig lyckats. Svamparna blir ju så sköra om de torkar ordentligt så det blir bara skräpigt.

 
Torka på myggfönster
Jag har också torkat på myggfönster. Om jag inte har haft tid att röra om bland svamparna lite då och då så har de börjat att lukta illa (de blir otjänliga som föda).
Och jag har torkat på tidnings- och hushållspapper. Gissa om jag har kastat mycket som har möglat!

 
Konvexa
Sedan jag skaffade mig hushållstorkar så har det blivit så mycket lättare.
Den första jag köpte hade torkollor (brickor) som var konvexa. Då var det svårt att torka t.ex. bär, eftersom de alltid åkte ut mot kanterna och låg där i ett tjockt lager.

 
Flata ytor
Så fick jag tag på en Dörrextork från Stöckli som en svampkonsulentkollega sålde. Den är så mycket bättre, har flata ollor och torkar jämnare med mindre oljud än den förra. Jag blev så förtjust i den så att jag började att importera och sälja själv.

 
Svensk bruksanvisning
Alla varor som säljs i Sverige ska ha en svensk bruksanvisning. Tyvärr har inte Stöckli med det som standard. Mitt företag fick tillstånd av Stöckli att producera en svensk bruksanvisning, vilken numera alltid medföljer i paketet.

 
Läs bruksanvisningen
Det är viktigt att du läser igenom vad du behöver tänka på för att garantin ska gälla.
Gå till svamptorken Dörrex från Stöckli »

2 Responses to “Fullt i frysen?”

 1. Sigridur 26 april 2012 at 16.10 Permalink

  Hej!
  Jag har också en tork men torkar mest bara svamp i den. Det vore super att få lära sig torka annat också.
  Tänk att ha torkade blåbär och äpplen i en skål i stället för godis!
  Så nyttigt och gott
  Hälsning
  Sigridur

  • Monica 26 april 2012 at 16.26 Permalink

   Hej Sigridur!
   Ja, det är inte alls svårt. I handboken man får med förklaras allt, som torktider och temperaturer. Själv har jag torkat äpplen och de blir såååååå smarriga. Smakar ungefär som hallonremmar! Jag har också torkat svarta vinbär och blad som jag har blandat i te. Vet att kunder har torkat saltat kött i tunna remsor och att det blir bra också.
   Hälsningar Monica

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.