Mer om – Michael Krikorev

Michael Krikorev har varit svampkonsulent lika länge som jag, sedan 1997. Vi gick vår utbildning tillsammans med ytterligare 25 personer på Statens Skola för Vuxna i Härnösand. Michaels intresse för svampkunskap väcktes när han av misstag satte i sig ett större antal narrkantareller i tron att det var vanliga kantareller. När magplågorna klingat av insåg han att man inte bara kan äta svamp som man tror är matsvamp. Man måste veta!

Numera är Michael utbildad biolog. Så länge jag har känt honom har han varit en mycket duktig fotograf. Han arbetar som mykolog på ArtDatabanken vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala.

Forumet svampguiden.com är hans skapelse och som han fortfarande driver. Dessutom har han utvecklat appen Svampguiden. Michael har tidigare givit ut bl.a. ”Bästa matsvamparna” på ICA Bokförlag.

Michael Krikorev är biolog och arbetar som mykolog

Bilden: Michael Krikorev var en av forskarna bakom Uppsalautställningen Mer än Karl Johan – Svamparnas hemliga liv. Utställningen presenterades som ”… möte mellan konst och vetenskap om svamparnas osynliga liv” och grundade sig på frågor som forskare vid SLU och Uppsala universitet arbetat med under ett antal år. Några Uppsalakonstnärer inbjöds att fritt inspireras av forskarnas rön och upptäckter, vilket också kan anas i bilden.

Text och bild: Monica Svensson

Inga kommentarer finns ännu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.