Beef Jerky – gör din egen nyttiga snacks
Det går förstås att torka även kött på Dörrex svamptork från Stöckli. Kolla här hur du gör nyttig Beef Jerky-snacks:
Jag köpte en bit högrev på cirka 1 kilo och tänkte att det måste gå att använda någon variant av tjälknölsreceptet för att lyckas.
Det gick mycket bra. Jag började med att ha köttet ett dygn i varmluftsugn i 60 grader.
Efter det slog jag över saltlake som täckte hela köttbiten och det fick stå ytterligare ett dygn i ugnen. Saltlaken var också ca 60 grader när jag tillsatte den.
Två dygn i varmluftsugnen utan att jag behövde göra annat än tillsätta lite mer vätska under tiden – det dunstar bort en del.
Så tog jag upp köttet, torkade bort laken med hushållspapper och skar i tunna skivor.
Skivorna lade jag i nydiskade torkollor och körde torken på 50 grader.
Efter några timmar var allt knastertorrt och vi kunde börja att ”snacksa”. Mumsigt!