Beef Jerky – gör din egen nyttiga snacks

Det går förstås att torka även kött på Dörrex svamptork från Stöckli. Kolla här hur du gör nyttig Beef Jerky-snacks:

Ett kilo högrev
Jag köpte en bit högrev på cirka 1 kilo och tänkte att det måste gå att använda någon variant av tjälknölsreceptet för att lyckas.

Efter ett dygn
Det gick mycket bra. Jag började med att ha köttet ett dygn i varmluftsugn i 60 grader.
Efter det slog jag över saltlake som täckte hela köttbiten och det fick stå ytterligare ett dygn i ugnen. Saltlaken var också ca 60 grader när jag tillsatte den.

Köttet med saltlake
Två dygn i varmluftsugnen utan att jag behövde göra annat än tillsätta lite mer vätska under tiden – det dunstar bort en del.

Köttet skärs upp
Så tog jag upp köttet, torkade bort laken med hushållspapper och skar i tunna skivor.

Köttet på torkens ollor
Skivorna lade jag i nydiskade torkollor och körde torken på 50 grader.

Köttet torrt
Efter några timmar var allt knastertorrt och vi kunde börja att ”snacksa”. Mumsigt!

En hög med Beef Jerkey

Inga kommentarer finns ännu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.