Svamptorken är populär

Varför ska man köpa svamptork? Det går väl lika bra att torka på myggnät?

Den frågan får jag ibland.

Det går jättebra att torka på myggnät. Det gjorde jag i flera år innan jag köpte min första svamptork. Men det hände ganska ofta att jag fick slänga svamp som inte hade hunnit att torka innan möglet slog till.

Större skörd och tjockare svampar har andra behov
Trattisarna hann förstås torka om jag inte hade så mycket, men om lagret blev ganska tjockt, då gällde det att man rörde om flera gånger om dagen.
Annars blev svampen faktiskt otjänlig som människoföda – och det är ju synd. Och så det skräpade! Det låg massor av ”småfnössel” under myggnäten, trots att jag var noga med rensningen. Jag hade mina torkanordningar i vardagsrummet och det uppskattades inte av familjen.

Kompakt karljohan
Det var när jag skulle torka karljohan som jag misslyckades mest. Den svampen är mer kompakt än trattisar och blev allt som oftast angripen av mögel. Och larverna som jag inte hade sett när jag rensade, de hann slå till och äta sig igenom skivorna när de låg där på myggnäten.
Nej, myggnäten får vara för min del. Nu kör jag uteslutande med min Dörrextork.
Din tork hittar du här – och medföljer gör vår exklusiva bruksanvisning på svenska, som tagits fram av mig i samarbete med Stöckli, som tillverkar de högklassiga torkarna med tillbehör.

Hitta torken här
Gå direkt till svampptorken i vår butik (öppnas i nytt fönster) »