Full fart i svampskogen

Jag gillar verkligen att leda grupper i skogen! Under denna höst så har det hittills varit stor aktivitet både ute i verkligheten och här i webbshopen – riktigt kul!

Ute som guide i skogen så ger det mig så mycket personligen, både dela med mig av kunskap och att få lära mig vad som deltagarna tycker är intressant.

Ute på äventyr

Jag gillar att både vara väl förberedd, och att improvisera som när det dyker upp oätliga svampar (som i och för sig inte är vad deltagarna letar efter, men som är så viktiga att känna till) eller svampar som lämpar sig väl för exempelvis svampfärgning, om det intresserar gruppen. Ofta rekognoscerar jag på förhand ett område inför en utflykt, för även om jag är bekant med trakten som vi ska besöka, så varierar svamptillgången förstås från säsong till säsong.

Boka utflykt

Under denna höst så har det alltså varit stor aktivitet både i verkligheten och här på webben: Rikstidningar som DN har kontaktat oss svampkunniga för att få koll på läget, men även radio har hört av sig för kommande reportage och många har bokat trevliga svamputflykter. Vill du också boka en utflykt med en erfaren och glad svampkonsulent kring Bollnäs, Hälsingland – hör av dig till mig på monica@svamp.se

Webbshopen

I webbshopen har det varit full fart på försäljningen av de utmärkta svampböckerna och givetvis av svamptorkarna med tillbehör, som säljer som aldrig förr. Riktigt kul! Du vet väl att du hittar mycket spännande till dig själv och de som du tycker om i webbshopen?

Hoppas du också har en härlig svamphöst just nu!

Utflykten startar på Kungsgården Långvind (4 september 2021) – Mot skogen:

Svenska kyrkan i Bollnäs är nöjda med sitt svampäventyr: